Particulier

Zakelijk

Webshop

Over ons

Rollator geschiedenis

Posted on February 3, 2014

Hoe is eigenlijk de rollator ontstaan?                           rollator

In 1978 werd het concept van de rollator bedacht door de Zweedse Aina Wifalk die, als gevolg van de ziekte polio, gehandicapt was. Aina kwam via een Zweeds Ontwikkelingsfonds in contact met een bedrijf die het prototype maakte.  Sindsdien is aan het uiterlijk niet veel veranderd. De eerste rollator werd in 1987 naar Nederland gebracht. Vanaf zijn intrede vervangt hij steeds vaker het looprek of loopkruk. De afgelopen jaren is de rollator steeds verder ontwikkeld. Handremmetjes, een breder (zit)plank het mandje zorgde ervoor dat mensen die slechter ter been zijn onafhankelijk kunnen blijven. Uiteindelijk is de rollator niet meer weg te denken uit het straatbeeld. De lichtgewicht materialen en de veiligheidstoevoegingen hebben van de rollator een praktisch verlengstuk van de mens gemaakt. Vanuit DE OMPERT Medical Support willen we iedereen die een rollator nodig heeft in staat stellen de beste rollator voor de specifieke en persoonlijke vraag. Kortom voor iedereen en elke situatie een rollator.

 

Logo De Ompert - medical support 2013